PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2014 13:45:37 - Bady

Kdo neumí mluvit?

Kolika cizími jazyky umíte hovořit? K vaší kritice německého eurokomisaře. Nedávno Korte napadl za to, že mu nikdo nerozumí Babiše a pak se strhla ve sněmovně a v médiích podle mě úplně zbytečná přestřelka. nejsou důležitější věci k hodnocení, než to, zda někdo mluví srozumitelně či ne? Politiky volí občané a pokud to tak chtěli...A poslední poznámka, máme prezidenta, který také nemá na žádné extra řečnění talent, byť je obdivuhodná jeho paměť. To vám nevadí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2014 19:55:03 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Mluvím patnácti jazyky, ale to není podstatné. Pro mne je znalost cizích jazyků jen komunikační nástroj a neméně důležité je vědět, o čem se člověk má domluvit a jak. Na Oettingerovi mi vadila víc jeho nekompetentnost než jeho záliba v jednom ze švábských dialektů. Oettingera ovšem nevolili občané jako komisaře, komisaře navrhuje vláda. Zeman má sice horší angličtinu než Klaus (možná proto, že nebyl stážistou v USA), ale alespoň nevyvolal v Evropském parlamentu takovou averzi.