RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2014 9:05:03 - Nagano

fungování EU II.

Děkuji za reakci, domnívám se, že většina lidí s fungováním EU nesouhlasí proto, že když se jich zeptáte na klady a zápory, zápory většinou převáží. I většina průzkumů, které byly před volbami ukazovaly, že lidem vadí byrokracie ze strany EU. Já osobně čekal od EU také něco jiného.... vy ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2014 9:33:41 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Nagano,

 tak jsem se bohužel trefil svým odhadem malé volební účasti v evropských volbách. Jako reakci na Vaši poznámku musím korektně uvést, že pokud je to tak, jak říkáte a lidé vidí na EU většinou zápory, je v tom určitá nevděčnost. Nesmíme zapomínat na nepopiratelné výhody cestování po Evropě bez hranic, pasů, s možností platit všude našimi korunami (i když jen pomocí platebních karet).

Já se přiznám, že jsem od EU mnoho jiného nečekal. Jediné, co bych rád viděl a co se stále nedaří, je společný evropský jazyk. Třeba angličtina, aby všichni občané EU byli dvojjazyční, pokud by se ji začali povinně učit od vstupu do základní školy. Jenže zkuste tohle říkat Němcům nebo Francouzům s jejich světovými jazyky.

 Váš Jan Zahradník