Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2014 9:42:05 - Nagano

3 otázky na kandidáta

Mám tři dotazy. Kdo jste-jaká je vaše profese? Kandidujete v komunálních volbách. Kde? A třetí, s kým si dokážete představit spolupráci? Váš program je totiž dost specifický, oproti jiným

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2014 16:46:06 - Ing. Alois Sečkár
Dobrý den,

jsem mladý muž z Prahy 4, který dospěl k názoru, že se politika v této zemi nedělá úplně dobře a rozhodl se proto vstoupit do Svobodných, abych osobně podpořil jejich myšlenky a postoje. Momentálně nemám zaměstnání na plný úvazek, věnuji se nicméně baseballu a softballu, kde ve spolupráci s asociacemi těchto dvou sportů v ČR pomáhám rozvoji on-line zapisování ze zápasů domácích soutěží a mezinárodních turnajů. Momentálně dokončuji software pro tento účel. Krom toho dělám v obou sportech rozhodčí, v sotfbalu mě od nejvyšší republikové úrovně dělí pouze nedostatek času pro splnění pořadavků na nejvyšší skupinu rozhodčích. Jinak studuji magisterský obor informatiky na VŠE a obecně se zajímám o programování, hlavně Javu a PHP. Mám rozjeto několik soukromých webových projektů, například stránky pro milovníky historie a místní čtvrti Praha-Krč zvláště - http://www.krc-historie.cz/

Kandidovat budu jako lídr na Praze 4 (nebo v jednom z obvodů v rámci Prahy 4, pokud opět vzniknou). Možná vás to při mém mladém věku a nemnoha reálných zkušenostech překvapí, nicméně v prosinci 2013 mi místní organizace byla jakožto aktivnímu členovi svěřena a z dobře sta lidí, které tu máme, se toho nikdo jiný zkrátka chopit nechtěl. Praha 4 z pohledu běžného života běžného občana funguje poměrně dobře, nicméně pod povrchem je skryta řada problémů, plýtvání veřejnými penězi a neřkuli přímo kriminální činnost (ačkoliv vyšetřování určitých věcí je teprve na počátku, takže bych v zájmu presumpce neviny neměl nic předjímat).

Náš komunální program bude zřejmě v první řadě zaměřen na omezení výdajů na neužitečné či předražené projekty, zasazení se o skutečně vyrovnaný rozpočet (a nejen deficitně navržené plány profinancovávané z toho, co se minulý rok nestihlo utratit); určité zprůhlednění činnosti radnice, do které lidé příliš nevidí, mají často pocit marnosti a bezmocnosti, pokud od vedení městské části něco chtějí a průběh veřejných jednání zastupitelstva je musí vysloveně znechucovat; posílení hlasu místních obyvatel, pokud se rozhoduje o nové výstavbě v jejich bezprostředním okol; a snahu o uvolnění zbytečných regulací života občanů, jejichž rozvolnění je v kompetenci městské části. Spolupráci si dokážu představit s každým, kdo na základní body v těchto oblastech kývne, případně je možná dílčí spolupráce v dílčích bodech. V lecčems bych se například shodl s panem Štepánkem ze Zelených (a v jiných věcech se zase naprosto zásadně rozcházíme), opakovaně mi přišlo, že poměrně rozumně mluví nyní opoziční zastupitel Jan Petr z TOP09. Ale zdráhám se říct něco ve smyslu "Zelení a TOP jsou budoucí koaliční partneři", záležet bude na konkrérních otázkách.

Bezprostřední roli Svobodných na Praze 4 vidím spíš v jakémsi narušení informačního monopolu, který mají stávající radniční strany (politik mimo zastupitelstvo například nemůže publikovat v časopise Tučňák, který dostávají všichni obyvatelé měsíčně do schránek a dočítají se tam, jak skvěle to radnice vede + nemá přístup ke všem podkladům pro jednání), a postupném šíření nosné myšlenky, že by lidé měli více spoléhat sami na sebe a na své blízké než na všespásný stát. Stát aby jednomu pomohl, musí druhému sebrat  a navíc cestou něco odkrojí, pokud by druhý rovnou pomohl tomu prvnímu, efekt bude mnohem větší. A jde to, i to v praxi funguje, jenom jsme to zapomněli a stát nám fungující příklady zamlčuje. Myslím si, že Svobodní jsou pro širokou masu lidí, nikoliv pouze pro klub elitních intelektuálů, je však třeba pomalu a trpělivě vysvětlovat a přesvědčovat. Mandát či dva v zastupitelstvu jsou jedním z mnoha kroků.