PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2014 14:55:42 - MichaelaW

Blahopřání a dotaz

Dobrý den,blahopřeji ke zvolení do EP a ráda bych se zeptala zda se pokusíte ze své funkci omezit porušování lidských práv v ČR. Např právo na práci( nezaměstnaných je nejméně 1 milion, s tím, že někteří se z různých důvodů nemohou registrovat na ÚP, např odstěhovali se ve snaze najít práci do jiného kraje a nemohou se registrovat někde,kde nemají trvalé bydliště), právo na slušný domov(ubytovny AS, nebo předražené ubytovny to asi nebudou) právo na přístupnou zdravotní péči, právo na bezplatné vzdělání, právo na spravedlivý proces a právo na zvýšenou ochranu ohrožených osob (dětí, svobodných matek a nemocných, postižených starých občanů). Pokusíte se omezit bezpráví, které je na mnoha nemajetných občanech pácháno hrabivostí exekutorů? Pokusíte se zlepšit problémy naší ekonomiky a pracovní podmínky většiny fyzicky pracujících občanů?Pokusíte se prosím,podpořit zákony,které by navodili větší sociální jistoty?Věřím,že byste mohl mnoho věcí změnit.Přeji Vám mnoho sil, zdraví a entuziasmu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2014 23:32:31 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, paní Michaelo, děkuji Vám za milé přání a přeji Vám totéž. Pokud jde tématiku lidských práv, v KSČM již řadu let funguje odborný tým, který se věnuje lidským právům a jejich porušování v ČR. Vydal o tom i několik zpráv. Já osobně se celou dobu, co působím v Bruselu, snažím tuto agendu přenášet na půdu Evropského parlamentu. V tomto úsilí budu pokračovat i v dalším volebním období a doufám, že se ke mně připojí všichni kolegové z českých politických stran, z levice i z pravice, protože současnou situaci je potřeba změnit. K lepšímu samozřejmě.