David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2014 17:38:10 - machonp

Výsluhy v OS a BS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda se v připravované novele zákona o vojácích, tak jak je předložena objeví změny v tak nyní diskutovaném tématu výsluh...souběh výsluh s platem st.zam., změna způsobu výpočtu, zastropování atd., nebo se novela schválí a až se dohodnete bude se dělat novela novely? Protože jak jsem se díval, tak tou novelou se vám postupně u odcházejících vojáků v podstatě ještě výše výsluh zvýší a armáda si už nekoupí ani ponožky. Nevím, zrušte jim tu 15% daň a zastropujte ji třeba výší průměrného platu v ČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 13:58:51 - David Kádner
 Dobrý den.zákon č. 221, o kterém se bavíme, je tak složitý, že je bohužel pravděpodobné, že v průběhu následujících let bude potřeba nějaká novela. Nicméně si myslím, že u tak obsáhlého a složitého zákona to není takový problém. Praxe prostě může ukázat chyby, které nyní nevidíme. Jsem přesvědčen, že tento zákon vnese jistotu a řád do současného systému. Ostatně i vojáci na něj čekají již několik let.Děkuji za dotaz.David Kádner