Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2014 23:42:56 - Vosák

Kdy se přestane chemik Kalousek vydávat za ekonaoma?

Nejhorší máme za sebou, teď už budou populisté oslabovat, věří Kalousek Chemický obdivovatel etanolu věští svůj zánik. Za to, že uškrtil rozvoj České ekonomiky a připravil ji v době ekonomické krize o kyslík, patří na Hrad - do Daliborky. Populizmus je to, když se chemický inženýr pokouší vydávat za ekonoma, zabrzdí ekonomiku nesmyslnými úsporami, na které slyší právě lidé rezonující na populizmus. Už v prvním semestru VŠE vědí studentí, že právě největší chybou velké hospodářské krize z roku 1929 bylo odebrání ( snaha o úspory ) finančních prostředků z oběhu. Banky stahly likviditu, aby ji chránily a stát se o protiváhu nepokusil. Restrikce hospodářsví zadusily. Tím vlastně celá světová krize eskalovala a přeskočila na všechny kontinenty. Co Vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2014 17:32:19 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Souhlasím s tím, že krize 1929 byla zapříčiněna centrální bankou, která stáhla z oběhu likviditu. Podobná věc se stala v roce 1997 u nás. Krize v roce 2008 měla ale jiné příčiny