Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2014 11:33:14 - wiesser

Pobucký a Vy

Vyjádříte se k obvinění primátor Pobuckého? A pokud se vrátíte k vašemu odvolání Pobuckým, jak ho zpětně hodnotíte? Osočil vás ze ztráty důvěry, ale dle výsledku voleb je jeden z mála, co ji ztratil. Myslíte, že to tak bylo z jeho strany jen účelové rozhodnutí? A poslední dotaz, na kolik podle vás Pobucký poškozuj stranu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 18:19:41 - Ing. Pavlína Nytrová
 O obvinění a obžalování primátora Michala Pobuckého mám informace pouze z médií. Údajně nestandardně zasahoval do projednávání, lépe řečeno zahlazování dopravních přestupků zjištěných Městskou policií ve Frýdku-Místku, aniž byl přestupce prokazatelně zjištěn a potrestán a dále je obviněn v kauze zmanipulovaných zakázek města. To, že v čele statutárního města stojí muž, který čelí obvinění a obžalobě, svědčí o tom, že bohužel, i dnes platí ono známé, že všichni jsme si rovni, někteří však rovnější. Nejsem soudce, a proto nebudu a nemohu soudit, zda došlo nebo nedošlo k porušení zákona, ale chci zdůraznit, že veřejně činné osoby nesmí zneužívat své postavení a s penězi daňových poplatníků musí hospodařit průhledně a efektivně.

Pokud jde o mé odvolání z představenstva Frýdecké skládky, pak trvám na tom, že bylo účelové. Jeho hlavním důvodem bylo to, že jsem údajně ztratila důvěru a upřednostnila své vlastní zájmy nad ostatními. Dodnes jsem se od nikoho nedozvěděla, co si mám pod těmito slovy představit. Čí důvěru a proč jsem ztratila a jaké své zájmy a před kterými jsem upřednostnila. Naopak mohu dnes s určitostí říci, že to byl trest za mou kritiku svých spolustraníků a své strany, kdy jsem mimo jiné prohlásila, že musíme ctít politickou kulturu a dbát o čistotu ČSSD. Vzhledem k tomu, že i po sdělení obvinění a obžalobě nepřijal primátor Pobucký politickou odpovědnost a na funkci nerezignoval, je jasné, jak si kdo představuje politickou kulturu a čistotu. Cením si voličů, kteří prohlédli účelovost nevkusné kampaně proti mé osobě, bohužel vedenou i mými spolustraníky a dali mi svůj hlas loni v předčasných volbách. Nenechám se podobnými útoky zastrašit, umlčet a nezklamu důvěru voličů.

Skutečnost, že primátor města za naši politickou stranu, která město dlouhodobě řídí, a další lidé z magistrátu čelí obvinění a obžalobě, je pro nás členy ČSSD více než nepříjemná. Bohužel, primátor Pobucký si to zřejmě nemyslí, protože dál setrvává ve funkci. Nepřestanu apelovat na své spolustraníky s tím, že pokud chceme nastolit jasnou a čistou politickou kulturu, pak musíme ukázat, že ctíme určitá pravidla, a začít především u sebe! Když to dokážeme, můžeme získat zpět ztrácející se důvěru občanů v politiku a v naši stranu.