ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2014 12:55:34 - občanzDomažlic

Proč u nás vše tak dlouho trvá?!

Pacienti čekají na lék z konopí už téměř rok. Vím, že to není vaše chyba, ale přijde vám to v pořádku? A nemáte nějakou možnost zasáhnout? Proč u nás vše tak dlouho trvá?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2014 11:27:03 - MUDr. Igor Nykl
 Dobrý den!Problematika využití konopí jako léku je téma oprávněně velmi diskutované, neboť se tímto obecně bavíme o oblasti návykových látek . A v této oblasti budou i do budoucna různé kontroverzní názory. Zavést optimální pravidla  jak pro oblast dovozu , tak pěstování konopí i u nás tak není vzhledem k citlivosti tohoto tématu vůbec lehké. Jako člen zdravotnického výboru Parlamentu předpokládám, že se k tomuto tématu budeme ještě v nějaké formě vyjadřovat. Je otázka, zda jsme u nás v oblasti využití konopí k léčbě trochu nezaspali - např.když si uvědomíme, že poprvé ve světě bylo umožněno pěstovat konopí k léčebným účelům zhruba před 13 léty, konkrétně vr. 2001 v Kanadě.