Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2014 12:59:51 - mraz

koalice TOP 09 a STAN

Když ne se STAN, s kým půjdete do voleb? A neohrozí to podle vás nynější koalici na parlamentní úrovni, když se takhle roztříštíte? A poslední dotaz, jak to bude v jiných městech? Tam stále platí koalice TOP 09 a STAN?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2014 13:45:38 - Ing. Markéta Pekarová Adamová
Dobrý den, podle smlouvy o dlouhodobé spolupráci mezi stranami TOP 09 a Starostové a nezávislí, která byla sjednána 26. 9. 2013, platí, že pro místní a regionální (krajskou) úroveň bude forma kandidatury (samostatná, koaliční, či sdružení s nezávislými kandidáty – vždy dle typů předpokládaných zákonem) věcí rozhodnutí příslušných organizací a orgánů stran této smlouvy na místní či krajské úrovni. Vždy však strany postupují ve vzájemné shodě s cílem, aby po volbách vytvořily případně s dalšími místními či regionálními uskupení společnou formaci s předpokladem sestavení funkční krajské, městské či obecní koalice. Proto jsem si jista, že podzimní volby nijak neovlivní vzájemnou spolupráci na parlamentní úrovni. Ve volbách do zastupitelstva hlavního města Prahy sestaví TOP 09 samostatnou kandidátku v čele s dosavadním primátorem Tomášem Hudečkem.