PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2014 17:25:54 - Hadac

Krystlík

Dobrý den, pane doktore, v PL jste uveřejnil ke 130. výročí narození prezidenta Beneše dá se říct oslavný článek. Toto výročí neuniklo ani Tomáši Krystlíkovi (viz Weigl nepravdivě o Benešovi), ale jeho názory mají do těch vašich daleko. Mohl byste se k tomu vyjádřit? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 19:30:53 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, momentálně jsem v zahraničí a zpráva o výlevech Tomáše Krystlíka proti Benešovi a Masarykovi ke mně dorazila zprostředkovaně. Krystlík se tváří, jako by právě odhalil nějakou senzaci, ale nejedná se o nic nového, je to jen stará sudeťácká špína. Už dávno se například psalo o tom, že Masaryk sice měl svůj „přesvědčovací“ fond z peněz podnikatelů, ale faktem je, že korupční špínu nesnášel, viz např. osud korupčního fondu lihovarníků a předsedy senátu Práška. Po morální facce, kdy ho Masaryk 1. 1. 1926 nepozval na Hrad, aby mu nemusel podat ruku, Prášek rezignoval. Podobně Beneš sice nejednal v kauze Stříbrného v rukavičkách, ale byl zárukou demokratické orientace. Proto ho Hitler nenáviděl jako svého osobního nepřítele. Krystlík je na tom podobně. Po návratu do České republiky se k tomuto tématu vrátím, protože si zaslouží podrobnější rozbor