PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2014 9:35:10 - EvaDolejšová

SPOLU SVORNĚ ODSTRANIT DAN´OVÉ RÁJE

Dobrý den pane Ransdorfe,gratuluji Vám ke znovuzvolení do EP. Jsem tomu ráda .Mám na Vás prosbu.Nedavno jste mi odpověděl,že v EPmezi českými europoslanci panuje víceméně shoda a spolupráce při prosazování českých zájmů.Velkým problémem nejenom ČR ale i Evropy jsou úniky daní v dan´rájích.Přála bych si abyste v řešení problému dan´rájů byli jednotní Vyzvat EU k řešení odstranění dan´rájů.samozřejmě za podpory pana presidenta,premiéra a obou komor parlamentu i senátu. Jde to řešit pouze na úrovni naší legislativy / zákonů / platit daně tam kde podnikám a nebo může účinně tento problém řešit pouze EP. Moc Vám děkuji za odpověd´ Ještě vřeleji Vám poděkuji, až se vám společně podaří tyto obrovské finanční úniky zastavit. At´se Vám v EP daří

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2014 11:23:18 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, paní Dolejšová, děkuji Vám za gratulaci.  Některé země už zavedly jednostranné kroky proti transferu zisku do daňových rájů, například Francie, a meziroční tehdejší nárůst daňového výnosu byl 11%. Komisař Barnier připravil opatření jdoucí tímto směrem, ale daňové ráje se zatím nepodařilo zlikvidovat ani na území EU. Dokončení tohoto procesu se věcí nastávajícího období. Mezi českými europoslanci v minulém volebním období ve většině případů panovala shoda a byly mezi námi slušné mezilidské vztahy. Pevně věřím, že se tato situace nezmění ani v novém období. Já osobně jsem vždy jednal a nadále budu jednat se všemi ku prospěchu ČR. Proto jsme byli do Bruselu delegováni a jsem přesvědčen, že tak to vnímají i ostatní europoslanci.