Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2014 15:39:47 - OtakarT

(pseudo)reformy

Téma dne jsou výroky Babiše, který zpochybňuje některá opatření vlády-poplatky v nemocnici, II. důchodový pilíř. Co vy na to? Nemyslíte, že má pravdu? Lidé v nemocnici jí, spí a nic za to neplatí a stát tratí-pokud by byl člověk doma, tak by si musel zaplatit jídlo a další výlohy…A druhá otázka je, pokud zrušíte II. důchodový pilíř, čím je nahradíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2014 10:35:35 - Jaroslav Foldyna

Vážený Otakare,

druhý důchodový pilíř není třeba ničím nahrazovat, jistota pro společnost je první průběžný důchodový pilíř garantovaný státem. A vedle toho komerční připojištění na důchod, což je věcí každého jednotlivce.

Pan Babiš podepsal koaliční smlouvu, v této chvíli bych počkal na výstupy z jednání představitelů koaličních stran. Dlužno podotknout, že předchozí vláda navrhovala stravné v nemocnici ve výši 100 Kč, což zrušil Ústavní soud, návrh ČSSD byl 60 Kč. Pravdou je, že ve volebním programu ČSSD bylo zrušení poplatků u lékaře, a to až na jeden a tím je tzv. stravné – pobytový poplatek v nemocnici omezený na maximálně 30 dnů. Takže i já počkám na jednání koaličních šéfů.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna