Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2014 17:30:56 - Rys.Jan

Podoba maturity

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč se neudělá státní maturita ,,trojstupňová''. To by znamenalo, že všichni maturanti by povinně nastoupili na 1. stupeň, řekněme testu z matematiky. Pokud by jej úspěšně složili, měli by odmaturováno, ale mohli by podstoupit test 2. stupně (Střední obtížnost) a stejně s 3. stupněm. Pointa je v tom, že když student v 2. případně 3. testu neprospěje, již má splněný 1. stupeň a složil zkoušku, i když pouze na nižší obtížnost. Odpadl by tím stres z volby obtížnosti a jednalo by se o objektivní způsob jak skutečně posoudit znalosti studenta. Dále by se tento systém dal nastavit tak, že by jednotlivé stupně mohli sloužit jako přijímací testy na vysoké školy. (Řekněme, že 3. stupeň matematiky by byl například nutný k přijmutí na Matfyz)
Předem děkuji za odpověď.
J. Rys

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2014 8:56:54 - Marcel Chládek
Vážený pane Ryse, moc Vám děkuji za zajímavý námět. Myslím si, že výsledky státní maturity dokazují, že systém je třeba změnit.