ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2014 11:12:13 - saudová

poplatky za hospitalizaci

Myslíte si, že se vám podaří obnovit poplatek za pobyt v nemocnici? Ne že bych měla peněz na zbyt, ale tohle mi přijde jako rozumný kompromis proto, aby se zabránilo likvidaci malých nemocnic a odchodu lékařů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2014 11:37:09 - MUDr. Igor Nykl
 Dobrý den ! Po volbách do Parlamentu ČR bylo třeba sestavit funkční vládu a to bez koalice se soc.demokraty určitě Hnutí ANO nemohlo samo. V rámci koaličních jednání je vždy nutné přistoupit na určité kompromisy. Sociální demokraté dlouhodobě ve svém programu měli zrušení zdravotnických poplatků jako jeden z hlavních cílů a z tohoto pochopitelně nešlo úplně ustoupit. Koaliční smlouva potvrdila zrušení poplatků vyjma 90 Kč za pohotovost a takto to nyní bude. Téma obnovení poplatku v rozumné výši  za pobyt v nemocnici však určitě bude dále diskutováno a já jsem jeho příznivcem. Je ale pravda, že v této problematice není jednota ani v okolních zemích - bohaté Německo má poplatek 10 Euro/den pobytu v nemocnici po dobu 28 dní, Polsko a Slovensko hospitalizační poplatek naopak nemají.