Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.06.2014 13:58:13 - marek vít

imunita

Proč se mandátový a imunitní výbor nedomluvil, zda doporučí či nedoporučí vydání Kailové. Není to váš hlavní úkol, v případě potřeby dát doporučení? A jak se k rozhodnutí o nevydání stavíte? A poslední otázka, jste pro zrušení imunity a pro hmotnou odpovědnost politiků? Marek Vít

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2014 18:39:34 - Mgr. Herbert Pavera

 Dobrý den, 


děkuji Vám za Vaše dotazy. 


Mandátový a imunitní výbor projednává žádosti o vydání poslanců, ale není nikde napsáno, že by musel dát stanovisko vydat či nevydat. Členy MiV jsou poslanci, z nichž každý má právo hlasovat podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. 


To, že jsme nevydali v PS paní kolegyni Kailovou, byl správný krok, který jsem hlasováním podpořil i já. Zdůvodnění policejního vyšetřovatele k vydání paní poslankyně bylo nedostatečné a nepřesvědčilo většinu poslanců o správnosti obvinění. 


Co se týká omezení imunity a hmotné zodpovědnosti poslanců, tak asi víte, že poslanci z klubu TOP 09 a Starostové předložili zákon, který navrhuje imunitu zákonodárců úplně zrušit.



Herbert Pavera