Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2014 10:41:03 - vladislav mrákota

interpelace

O vás se ve článku píše a vím, že odpovíte :) Proč vy či vaši kolegové interpelujte dotazy vládu, jejímiž jste členy? To nemáte informace tzv. z první ruky? nebo vázne komunikace?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2014 16:13:07 - Ing. Pavlína Nytrová
To, že interpelujeme členy vlády, které jsme součástí, rozhodně neznamená, že mezi námi, koaličními poslanci vázne komunikace. V prvé řadě je důležitým faktem to, že každý z nás pracuje v jednom či více výborech a podvýborech Sněmovny a zabývá se určitou problematikou. Přesto, že máme jednání poslaneckého klubu, není časově možné prodiskutovat a seznámit své kolegy s každou projednávanou problematikou. Za druhé, ministři mají své pracovní povinnosti a ne vždy se účastní jednání poslaneckého klubu a následně celé schůze Sněmovny. Často se také stává, že chceme znát podrobnosti o jisté problematice, na které pracují úředníci ministerstva, odborné komise, pracovní skupiny a samotný ministr čeká na jejich podklady. Interpelace je tedy účinný nástroj, jak získat aktuální a relevantní informace o dané záležitosti a ne jen tzv. informace z první ruky, které bývají často velmi zavádějící či nepravdivé.