Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2014 13:41:44 - marek vít

zvýšení DPH a důchodová reforma

Zvýšení DPH proběhlo údajně z vaší strany kvůli důchodové reformě, aby kompenzovalo výpadek v průběžném systému při vzniku II. pilíře. nebylo tak lepší přijít s jinou reformou, která by neměla tak drastické dopady, a která by byla tak přijatelná třeba i pro víc lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2014 15:14:55 - Ing. Adolf Beznoska
Dobrý den,vlády ODS výrazným způsobem snižovaly daně. Například daň z příjmu fyzických osob jsme v nejvyšším pásmu snížili ze 47 % na dnešních 15 %. Daň z příjmu právnických osob jsme snížili ze 45 % na dnešních 19 %.Rozhodli jsme se tak snížit zdanění práce, abychom podpořili vyšší zaměstnanost. Na druhé straně jsme pak upravili sazby DPH tak, abychom výpadek z přímých daní nahradili a vyšším zdaněním spotřeby získali finanční polštář k přechodu na třípilířový důchodový systém.Všimněte si, že sociální odvody za našich vlád klesly z 34 % na 31,5 % a to přesto, že jsme provedli tzv. malou i velkou důchodovou reformu a v systému sociálního zabezpečení je více peněz. Inspirovali jsme se přitom doporučením renomovaných ekonomů, abychom místo přímých daní více využívali daní nepřímých, které jsou závislé na individuálních preferencích lidí (svou spotřebu může každý ovlivnit). Vždy jsme přitom dbali na to, aby složená daňová kvóta nerostla a celková míra zdanění v České republice zůstala konstantní nebo dokonce klesala. Oproti vládám ČSSD tak nyní máme o 3 % nižší zdanění.S pozdravemAdolf Beznoska