Ing. Lubomír Toufar

  • SOCDEM
  • Blansko
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2014 9:42:45 - Miloš Krab

vnitrostranické referendum

Moc to nechápu, můžete být víc konkrétní? ,, Výkonný výbor schválil podle informací z jednání i další dvě otázky navržené užším stranickým vedením o kumulaci funkcí a o podílu žen a mužů na kandidátkách.“ Co si máme představit pod kumulací funkcí (kdo může kdo ne, jak to chcete zařídit, aby se nestalo to, co nyní s hejtmany..)? Vy jste se mandátu vzdal, jste ale světlou výjimkou. Proč a mělo by to být podle vás pravidlo? A co ten podíl žen a mužů? To už tu bylo a jak to dopadlo. Ve vládě máte jen jednu ženu a toho jen proto, že muž, který byl osloven první, odmítl. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2014 14:40:14 - Ing. Lubomír Toufar

Dobrý den pane Krabe,

pokud  ve stranickém referendu získá potřebnou podporu otázka kumulace funkcí, znamená to, že ČSSD bude iniciovat zákon, který kumulacím funkcí zamezí. V současné době se jedná v daných případech o porušení usnesení ÚVV ČSSD ( Ústředního výkonného výboru strany, což je nejvyšší orgán mezi sjezdy), což není vynutitelné tak, jako porušení zákona.

Otázka týkající se podílu žen (obecně se hovoří o opačném pohlaví, i když je jasné, že se to týká žen) je snaha, aby bylo více žen zapojeno v politice. Tzn., že pokud získá tato otázka podporu, bude muset být na kandidátkách při volbách do poslanecké sněmovny a při volbách do zastupitelstev krajů zařazeno nejméně 40 % žen. Týkat se to bude samozřejmě kandidátek za ČSSD.

Děkuji Vám za dotaz, doufám, že odpověď je srozumitelná a přeji Vám vše dobré.

S upřímným pozdravem Lubomír Toufar