ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.06.2014 15:38:38 - Dasali

Důchody.

Pane poslanče, je morální aby poslancům, senátorům, ministrům , prezidentovi, soudcům atd .... vzrostly platy minimálně o 600,-Kč a více a důchodcům plánujete přidat 205,- Kč ????? Nyní už naštěstí občan Klaus, kdysi vytuneloval důchodový účet, kdy ty peníze vrátíte důchodcům?? Jste v politice také už více let, tak snad víte o čem tady píšu. Děkuji za odpověď. Dagmar Lindauerová
To máte stále málo peněz?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2014 15:50:56 - JUDr. Jeroným Tejc
Platy poslanců a dalších ústavních činitelů s výjimkou soudců jsou zmraženy přibližně od roku 2002, kdy ČR zasáhly ničivé povodně. Navíc došlo ke zdanění paušálních náhrad a dalším úpravám. Mezitím rostly platy na ministerstvech a jiných úřadech tempem, které dnes znamená, že ministři mají ze zákona výrazně menší platy než jejich náměstci a podobně.

Tuto situaci ale není možné napravovat zvýšením platů politikům. Naopak je třeba nastavit jasná pravidla a limitaci odměn na ministerstvech a dalších úřadech, což zavádí služební zákon o úřednících, který jsem v prosinci loňského roku do sněmovny společně s kolegy z ČSSD předložil. Navýšení platů ústavních činitelů a tedy i politiků proto ani nenavrhuji, ani nepodporuji.  Pokud bych chtěl vydělávat více peněz než nyní, vrátím se k advokacii. Rozhodnutí být poslancem pro mě není otázkou výše platu, a věřím, že stejně tak pro většinu kolegů.