PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2014 8:36:44 - masa

ČSSD

Že budete peníze z poslaneckého platu posílat na charitu je jistě chvályhodné, ale nic to nemění na faktu, že jste se postavil rozhodnutí strany a především faktu, že podle mě není možné dvě poměrně vysoké a náročné funkce najednou. Nehledě na to, že řada lidí práci nemá a dal by nevím co, alespoň za jedno průměrně placené místo. Možná by bylo lepší, kdybyste se místo peněz na charitu snažili o to, abychom ji za chvíli nepotřebovali všichni. Má otázka tak zní, jak chcete podpořit vznik nových pracovních míst? A druhý dotaz, myslíte si, že je ČSSD demokratickou stranou? Pokud ano, proč se nerespektuje rozhodnutí většiny? A do třetice: co říkáte na vnitřní referendum, o kterém se o víkendu jednalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2014 8:32:24 - PaedDr. Josef Novotný

Dobrý den, 

k úvodu Vašeho dotazu, který je dost sugestivní, mohu konstatovat, že podle průzkumů Českého statistického úřadu má v současné době dvě a více zaměstnání 60% lidí. Osobně jsem před vstupem do politiky, kdy jsem působil jako učitel,  měl v některých chvílích i tři zaměstnání, abych zajistil důstojné podmínky pro život své rodiny. K současnému souběhu svých funkcí se již nechci nadále vyjadřovat, všechny argumenty jsem již několikrát veřejně prezentoval.

Zaměstnanost je složitá a palčivá otázka, se kterou se potýkám každý den. O to, aby mělo práci co nejvíce lidí se již dávno snažím a rozhodně nečekám na Váš dotaz. Snaha však musí být vidět i z druhé strany. Ne všichni lidé, kteří práci nemají, o ni stojí. Pomáhat tak musíme hlavně těm, kteří se snaží, ale práci sehnat nemohou.

Karlovarský kraj investuje nemalé prostředky, díky nimž vznikají nová pracovní místa. Aktivně spolupracuje s agenturou CzechInvest a dalšími společnostmi na propagaci kraje jako ideálního místa pro umístění investic zahraničních firem. Tato aktivita se nám daří. Naše průmyslové zóny se plní a my nadále hledáme další nové lokality pro jejich vznik, tak abychom měli zájemcům vždy co nabídnout.

Co se týká ČSSD. Ta je dle mého názoru plně demokratickou stranou, která má jasně nastavené rozhodovací mechanismy, jasnou strukturu, systém vnitřního fungování i kontrolu těchto postupů, narozdíl od některých nově vzniklých subjektů, kde o všem rozhoduje jedna osoba, která vystupuje jako vlastník a řídí celé jejich fungování. Na tomto faktu nemění nic ani diskriminační usnesení ÚVV o souběhu funkcí, které se vztahuje pouze na funkce poslanců a hejtmanů a zcela pomíjí senátory a starosty měst a obcí

Se zavedením stranického referenda nemám nejmenší problém. Tento prvek přímé demokracie jistě povede k ještě širšímu zapojení všech členů do rozhodovacích procesů. Jde o krok správným směrem. Jen mám obavu, aby před nastávajícími komunálními volbami nebyly výsledky tohoto referenda, ať už budou jakékoliv, médii interpretována v náš neprospěch a nebyly proti nám účelově použity v předvolební kampani.