Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2014 13:40:58 - qwer

střídavá péče a alimenty

Je podle vás střídavá péče dobrá i tehdy, když rodiče bydlí třeba každý v jiném kraji? Já si nedokáži představit, jak třeba za těchto podmínek chodí dítě do školy nehledě na jeho sociální vazby. A druhý dotaz. Ne vždy je mají oba rodiče zájem vychovávat a co je horší, někdy ten druhý odmítá na potomka i platit. Co s tím?Jaký bič byste uplatnila na neplatiče alimentů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2014 17:07:56 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, na to neexistuje jednoduchá odpověď. Podle mě platí to, že lidé by se měli umět domluvit a soud by to neměl řešit. Měl by je poslat k psychologovi a ten by s nimi měl mluvit a mluvit a mluvit - dokud se nedohodnou. Tuto dohodu by měl soud schválit jako poslední instance. Role mediátorů je v českém rodinném soudnictví bohužel velmi zanedbaná.
Jinak střídavá péče mezi rodiči vzdálených od sebe přes 200 km mi nepřijde šťastné řešení. Ale na druhé straně omezit právo dítěte na jednoho rodiče je správné? A teď se tu můžeme dohadovat nepřetržitě, co je lepší. Nejlepší je se nerozvádět, ale když to opravdu jinak nejde?
U rodičů, co neplatí přiměřené alimenty na své děti neznám slitování. Nezavíral bych je do vězení, ale nechal bych je pracovat s trhával jim to. Prostě pokud nemají objektivní důvod, musí to alimenty na děti platit. Soud by však neměl se nechat unést a vyměřovat alimenty na děti příliš vysoké.
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský