Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2014 8:25:59 - beny

Špatný znalecký posudek rozhodl o vině

Velmi špatný znalecký posudek od Ing. Juliuse Slepičky poznamenal můj život.
Do z. posudku zadal chybné údaje a na těchto, jsem byl uznán vinným. Soudkyně nepoznala tyto chyby, rozsudek zněl , dva měsíce na tři roky podmínka a zákaz řízení na jeden rok.
Nehodu jsem nezavinil, tak zvaný postižený do mě zezadu narazil a potom se nechal i se spolujezdkyní odvést do nemocnice.Byl jsem obviněn z Tr. činu ublížení na zdraví podle § 223tr. zák.
Ve znaleckém posudku uvedl šíři vozovky , ale vozidlo se otáčelo o pár metrů dál kde se vozovka rozšířila na 9,5m a tady se vozidlo Transportér otáčelo. Soudkyně dalo znalci otázku, mohlo se vozidlo otočit na sedmy metrech, znalec odpověděl do protokolu . Vozidlo Transportér se nemohlo otočit a zůstat stát bokem tak jak uvádí jeho řidič, musel do té křižovatky vjet z boční ulice,jinak se to nemohlo stát. Celý můj případ provází lež, křivá výpověď. Poraďte jak podat oznámení pro tr. čin nedbalosti tohoto znalce. bohumilbenes@gmail.com

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2014 9:48:26 - Mgr. Stanislav Huml
Dobrý den,o vině nikdy nerozhoduje znalec, ale soud. Obhajoba má mnoho možností, může nechat vypracovat jiný posudek na své náklady nebo může požádat soud, aby proběhla rekonstrukce na místě nehody za přítomnosti i soudu. To co mne vždy na rozhodování vadilo, že někteří rozhodují zarputile od stolu.
Pokud máte důkazy, že posudek byl špatný, předestřete soudu a soud musí konat.