Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2014 10:53:44 - Lebova

ČSSD

„Na jednu stranu rozumím Sobotkovi v tom, že Tejce odmítl, neboť to je problémová věc v rámci koalice, na druhou stranu jsem ale pro ty návrhy (Tejce) hlasoval – bylo nás, tuším, sedm.“ Neprotiřečíte si? A prozradíte zbylá jména, které podpořila návrh Tejce? A uvítal byste Tejce v dohledné době na místě Sobotky? Nebo neuvažujete kandidovat na předsedu sám? Podle mě na to máte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2014 10:24:32 - Jaroslav Foldyna

Vážená paní Lebová,

jména si nepamatuji, nezaznamenával jsem to, pamatuji si pouze číslo, které řekl skrutátor - bylo to 7. Nepovažuji za šťastné, že jsme tyto dvě otázky stranické veřejnosti nepředložili a dovedu si představit, jaká by byla drtivá odpověď. Dovedu si také představit, že bychom s touto odpovědí byli panem Babišem a lidovci odmítnuti. Je pravdou, že se v Poslanecké sněmovně nenabízí jiná alternativa než je stávající koalice a je důležité pro naši zemi, aby stávající koalice plnila své vládní usnesení, které v mnoha směrech napravuje věci, které od roku 2006 kalousovskoschwarzenberská politická ideologie zdeformovala. Je to zejména valorizace důchodů a změna vnímání rozpočtu, kdy stávající vláda věnuje velké úsilí k nastartování prorůstové politiky, a tudíž bychom s odpověďmi v referendu nebyli sto prorazit, nicméně by naši členové a voliči pro budoucnost viděli, jaké cíle a jaký program prosazuje sociální demokracie a proti jakým cílům a jakým programům stojí pan Babiš a jeho hnutí ANO. Tedy otázky by nebyly nástrojem k rozbití koalice, ale nástrojem k ukázání, kdo jak vnímá svou úlohu v české politice. Toto snad vysvětluje i má slova, tedy domnívám se, že si neprotiřečím. Personální otázky není vhodné řešit mediálně a ponechám si je na platformu ústředního výboru a nadcházejícího sjezdu.

Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna