Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2014 12:00:07 - karamelka

šikana řidičů

Chtěla bych letos o prázdninách projet Francii autem. Velmi mě překvapila a vyděsila vaše odpověď. Na co bych si měla dát pozor? Vím, že musím dodržovat rychlost a ve Francii chtějí dokonce nesmyslně, aby člověk vozil s sebou nerozbalený alkoholtestr...Tak mě napadá i další otázka? Pokud někde jako ve Francii jsou povelena určitá promile za voltem, vztahuje se to i na mě, nebo se musím řídit českými zákony?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2014 12:19:58 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,omlouvám se, pokud jsme Vás vyděsil. Nicméně je potřeba vědět, že ve Francii jsou policisté hodně striktní k porušování předpisů a netolerují různé zákazy nebo překročení rychlosti.Jinak ten alkoholtester se dá koupít za 30 - 250 euro běžně na čerpacích stanicích, pokud si nepovezete z ČR. 
K té povinné výbavě tady malý přehled od Automoto klubu:http://www.autoklub.cz/dokument/499-chystate-se-autem-do-francie-jak-je-to-tam-opravdu-s-povinnymi-alkoholtestry.html
Ano, zákony se vztahují i na občany České republiky, které musíme ve Francii dodržovat. Řídíme se tudíž francouzskými zákony.
Šťastnou cestu přeje Tomáš Zdechovský