Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2014 20:57:15 - Cyriak

Proč podporovat pracující důchodce a ne mladé nezaměstnané?

Vážený pane poslanče, s Vaším názorem zásadně nesouhlasím. Proč chcete podporovat pracující důchodce, když plno mladých lidí je bez zaměstnání??? Proč spíš stát nepomůže těmto nezaměstnaným lidem najít práci aktivněji? Úřednice pohodlně sedící za stolem na úřadu práce toho pro politiku zaměstnanosti moc neudělá... Podle mne je podpora pracujících důchodců přežitkem socialismu, kdy bylo běžné, že si důchodce pobírající starobní důchod ještě vydělával tím, že zůstal v zaměstnání nebo chodil na brigády. Ale v té době byla zaplať Bůh pracovní povinnost, tak se nemuseli mladí lidé či matky po mateřské bát, že neseženou práci. Nyní, BOHUŽEL, jistota práce pro ně není, tak bych byl pro zásadu, buď vyplácet st.důchod nebo mzdu, ale oboje nikoliv a už vůbec ne důchodce daňově zvýhodňovat. Spíš je motivovat k tomu, aby za sebe hledali a zaškolovali mladší pracovníky, např. tak, že je úřady práce budou posílat přímo do firem na prac.pozice, z kterých odchází člověk do starobního důchodu. Děkuji!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2014 0:49:02 - Ing. Adolf Beznoska
Dobrý den, Váš názor respektuji, ale já si prostě myslím, že aktivní seniory je třeba podporovat a důležité je i jejich zapojení do společenského dění, Senioři chtějí předávat své zkušenosti a ukázat, že stále dokážou být prospěšní. K podobné otázce jsem již odpovídal, že teze o tom, že mladí lidé nemají práci, protože staří lidé neodcházejí do penze, není tak úplně pravdivá. Kvalifikace mladých a starých lidí se značně odlišuje, takže ve skutečnosti si tyto skupiny osob příliš nekonkurují a práci si navzájem neberou. Z praxe vím, že zaměstnavatel se nerozhoduje, zda zaměstná mladého nebo starého občana, vždy již dopředu ví, kdo by se na danou pozici nejvíce hodil a podle toho uzpůsobí výběrové řízení. Větší zaměstnanosti mladých lidí můžeme dosáhnout krátkodobě podporou při jejich zaměstnávání a dlouhodobě zlepšením vzdělávacího systému, který se bude více orientovat na praxi.Výše starobních důchodů je v mnoha případech až nedůstojná a tohle vnímám jako částečnou pomoc.S pozdravemAdolf Beznoska