Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2014 15:00:09 - viml martin

koalice a opozice

I vám děkuji za odpověď. Je mi 27 let. přemýšlím, zda koupit byt, založit rodinu...Ta nejistota, zda ale budu schopen se o ni postarat je hrozná. Pracuji jako živnostník, a neustále změny ve výběru daní mě hodně omezují v mém rozhodování. A co třeba důchody. Není tu nastaven žádný systém, a i kdybych si chtěl spořit, bojím se, že o to vše můžu s novou vládou přijít. Kvůli důchodům už vznikla komise, kde sou zástupci všech parlamentních stran. Proč v takovémto složení nemluvíte třeba i o daních? Je to takový problém, najít shodu, pokud jde o tak zásadní věci? Asi každá strana přeci chce, aby lidé zakládali rodiny, pracovali, investovali...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2014 10:41:27 - Ing. Adolf Beznoska
Ano, souhlas a klidně bych to podepsal. Já jsem členem té důchodové komise a jsem dost smutný z toho, jak funguje. Věřil jsem, že cílem této komise bude poupravit a vyladit minulou reformu a najít nejlepší řešení. Jednání jsou ale dopředu zinscenovaná a mají jediný cíl – zrušit druhý pilíř důchodového systému. Členové komise mají jasná politická zadání a vůči všem argumentům jsou hluší. Myslel jsem si, že v rámci komise využiji své ekonomické zkušenosti a pomohu odstranit současné nedostatky v důchodech. Místo toho se debata stáčí k právním aspektům rušení druhého pilíře a k zvažování ústavnosti tohoto kroku.Důchodový systém nezreformujeme, když zrušíme druhý pilíř. Tím se pouze vrátíme do stavu před jeho vznikem. Tento stav však byl nevyhovující, protože kvůli špatnému demografickému vývoji je dlouhodobě neudržitelný a finančně kolabuje. Opět se opakuje situace, kdy dnešní levicová vláda sice vyhlašuje, kudy cesta nevede, ale sama neví ani to, k jakému cíli chce vlastně dojít.
S pozdravemAdolf Beznoska