Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2014 14:47:15 - Martin Beneš

Ištván

Skutečně si myslíte, že si Ištván zaslouží státní vyznamenání, a že je v pořádku, že na veřejnost uteklo tolik materiálů? Máte pravdu, že zpočátku t vypadalo na velkou kauzu, ale jestli skončí pro Nagyovou podmínkou je to výsměch celému státnímu zastupitelství a policii. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2014 17:05:26 - Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

Pane Beneši, to, že na veřejnost uniklo tolik materiálů nezavinil ani pan Ištván, ani pan Šlachta a ani nikdo z policistů či státních zástupců. Tyto materiály unikají nejvíce od advokátů, kteří se samozřejmě mohou seznamovat se spisem, jsou přítomni v podstatě u všech úkonů trestního řízení a hlavně oni mají zájem na tom, aby jejich klient či klientka nebyli potrestáni vůbec a nebo, aby dostali co nejnižší trest - a advokáti pak samozřejmě tučnou odměnu. Řada advokátů pouští informace ze spisů záměrně, aby zjistili názory veřejnosti a ovlivnili probíhající soudní řízení. A to, že by to třeba i mohlo skončit celé takto směšným trestem je v podstatě u takto závažného případu nemožné, neboť skutkové podstaty trestných činů byly naplněny, policie si za důkazy pevně stojí, státní zastupitelství rovněž, takže si ani soudce nemůže dělat co by se mu zrovna zlíbilo. Celé se to však dost podivně vleče a to v lidech vyvolává obavu, aby se to nezahrálo do ztracena, jako již několik závažných případů předtím. Myslím si ovšem, že v tomto případě to je nemožné a že všichni aktéři budou spravedlivě potrestáni.