ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2014 16:03:43 - Ondrej_Katz

Kvitová

Pane poslanče, a není problém, že tolik lidí nedaní v ČR, ale v Monaku? Mně se to osobně třeba také nelíbí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2014 9:31:03 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den, ano samozřejmě to je problém, v tom s Vámi plně souhlasím. Má odpověď pro PL byla původně delší, ale z logické nutnosti pro únosnou celkovou délku článku redakce některé odpovědi zkracuje. A tento problém je určitě na mnohem delší odpověď, než jaký prostor je i zde v této odpovědi Vám.

Je-li rozdíl, ve zdanění u nás a v Monaku ve výsledku jen 7%, je to opravdu na pováženou. Vzpomínám si, že i někteří naši hokejisté, působící v NHL se již vyjádřili k tomu, že míra zdanění ve Spojených státech i Kanadě jejich vysokých výdělků je vysoká, a nikdo se tam nad tím nepozastavuje a je to prostě skutečnost. A nikdo si tam asi také nedovolí formálně mít bydliště mimo své působiště - jenže hokejisté své trvalé působiště asi "neokecají", kdežto u tenistů je s jejich cestováním ale přece jen jinak.

Ale zpátky k tématu : Asi málokomu se bude chtít odvádět vysoké finanční částky (daně) do rozpočtu, kde jsou vybrané daně přímo ukázkově rozkradeny. Miliardy za zbytečně nakoupené L 159 se kterými nikdo nelétá a jejich zakonzervování ještě stojí další peníze navíc, padáky, se kterými se neskáče, zmizelé miliardy za IZIP, v pravdě černá privatizační díra OKD, Pandury, MUS, nefungující, nefunkční nebo zbytečné IT systémy a bohužel bych mohl pokračovat ještě dlouho. Kdyby nebyly tyto tunely do státního rozpočtu, asi bychom pak měli i nižší daně. Řešili bychom i potom, proč ten či onen chce do Monaka ? Nejlepší ( a jediné ) nástroje a možnosti toto sledovat, vyhodnocovat a řešit má vláda a ministerstvo financí. Znovu uvádím, že je to ovšem určitě složitější problematika než na takto krátkou odpověď. A mně osobně se to kvůli údajným 7 procentům rozdílu ve zdanění také zrovna nelíbí...