Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • Praha 8
  • místostarosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2014 16:17:10 - Vítězsalv M.

pražská MHD

Už teď je hrůza cestovat pražskou MHD. Ten smrad, bezdomovci spící v tramvajích. Pokud by bylo jízdné zadarmo, jak byste zabránil tomu, abyste uvedeným problémům zabránil? Já si myslím, že prospěšnější by bylo se zaměřit na problém s černými pasažéři, kteří znechucují cestu platícím. Stejně jako v cizině.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2014 21:36:03 - Jiří Vítek
Podmínkou dopravy zdarma je instalace turniketů do podzemní dopravy ( metra) zabrání tak vstupu nežádoucích osob a přepravní kontrola může vykonávat dále kontroly v povrchové dopravě.Pro vstup do turniketů se použije např.nový plastový občanský průkaz, který má v sobě kód trvalého bydliště a umožní identifikovat během pár vteřin Pražana a otevřít turniket. Není tedy třeba Opencard.
Pro přepravní kontrolu v povrchové dopravě( BUS, TRAM)  postačí stejný občanský průkaz, kde je uvedeno trvalé bydliště. Zde bude provádět kontrolu přepravní kontrola, která nebude muset být v metru a posílená hlídkou městské policie, tak se předejde zbytečným konfliktům, ale také se zabrání využívání MHD bezdomovci ( ve většině případech jsou bezdomovci totiž mimopražští).