ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2014 14:33:47 - Motto-motto

eurokomisař

Co říkáte na spor o eurokomisaře? A proč je vlastně eurokomisař vybírán jen z řad vlády a nebere se třeba v potaz výsledek eurovoleb či názor opozice? Pokud je volen na 5 let, bude přesahovat funkční období současné vlády a přijde mi to logičtější. Jsem ale laik a je to jen můj názor. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.07.2014 10:43:17 - Marek Černoch

Dobrý den,

váš názor a otázky jsou zcela logické. Spor o eurokomisaře ukazuje na mocenský boj uprostřed koaličních stran a podle posledních informací - nabídla ČSSD podporu paní Jourové na eurokomisařku za podporu jiných zájmů ČSSD. A tvrzení, je to v zájmu České republiky je jen zastírací manévr. Paní Jourová je velmi schopný politik, ale celkově - dochází k obsazování strategických postů lidmi, kteří jsou navázáni na současnou vládu. Ať už ČEZ, Aeroholding nebo post eurokomisaře. A to není dobré. Vždy musí být určitá kontrola ze strany opozice, protože pokud tomu tak není, začnou si určití lidé dělat co chtějí. A je jedno, jestli je to pravá strana, levá strana nebo střed. To už jsme zažili. Vždy je potřeba určitý "oponent" v podobě opozice. Proto bojujeme i za odpolitizování státní správy v rámci služebního zákona. Pokud by došlo i tady k tomu, že celou státní správu bude ovládat strana nebo určitý politik, můžeme se jít "klouzat". Strategické řízení státu by pak bylo v rukou pár "vyvolených" lidí A to nedovolíme.