Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2014 15:58:16 - gabr-daniel

dotace

Proč u nás stát nedává dotace na koupi hybridu či elektromobilu, tak jako v cizině? Nepomohlo by to životnímu prostředí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2014 0:26:40 - Mgr. Richard Brabec
Dobrý den,
Ministerstvo je velmi aktivní v podpoře čisté mobility, a to jak elektromobility, tak podpory pohonu na CNG. Doprava má nemalý vliv na kvalitu ovzduší a tím i na kvalitu života obyvatel, hlavně ve městech. V březnu 2014 jsme vyjednali s EK dotaci 1,4 mld. Kč z Operačního programu ŽP na CNG autobusy a na plnicí infrastrukturu.

                Kromě toho MŽP aktivně spolupracuje s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem dopravy na strategii a akčním plánu na podporu čisté mobility, kterou chceme odstranit některé legislativní či technické bariéry, jež brání lepšímu rozvoji v této oblasti. Dále plánujeme osvětovou kampaň na podporu elektromobility a CNG a podporovat budeme i zavádění nízkoemisních zón, parkování P+R nebo carsharing. MŽP v roce 2008 iniciovalo novelu o silniční dani. Díky tomu mají od 1. 1. 2009 vozidla na elektrický pohon, na CNG a LPG, hybridní auta a vozidla na palivo E85 nulovou silniční daň.