Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2014 8:16:59 - Tedy

Pane Zdechovský,

vzhledem k tomu, že nadšeně souhlasíte se sankcemi proti Rusku(i když sankce nikdy nic na světě zatím nevyřešily), budete ochoten se vzdát svého poslaneckého platu ve prospěch zaměstnanců, propuštěných z českých firem z důsledku uvalených sankcí? A přijedete z teplého místečka v Bruselu to i těm lidem vysvětlit, proč jsou na dlažbě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2014 12:08:42 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane,vzhledem k tomu, že česko-ruské vazby jsou relativně malé (3,67 % vývozu a dovozu 5,52 %), není třeba se obávat toho, že by sankce měly mít výraznější podíl na růstu nezaměstnanosti. Cílem sankcí je dát Rusku včas a jasně najevo, že vojenská agrese vůči jiným zemím nebude tolerována.
 Sankce by měly nejvíce postihnout nejvyšší ruské představitele a lidi blízké nynějšímu ruskému prezidentovi Putinovi. Za nynější situace neexistuje jiná a lepší možnost, jak se postavit zemi, chovající se bezohledně vůči vlastním sousedům, mezi nimiž jsou i členské země EU.
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský