Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2014 14:59:04 - Marek Horvát

Rusko - sankce

Jste zastáncem sankcí vůči Rusku? A k čemu vlastně jsou, když na ne doplatí stejně hlavně vývozci, které nahradí jiní z Asie? A proč jsou sankce uplatňovány selektivně a řada státu má nějakou výjimku, jako třeba Francie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2014 8:59:04 - Pavel Telička
Dovolte mi následující hypotézu. Žijeme v Česku nebo Československu a určitá zahraniční velmoc přispěje k rozdmýchání a eskalaci konfliktu na našem území. Bortí se systém, ekonomika. Stojí to stovky životů, včetně našich blízkých. Někdo sestřelí dopravní letadlo i s lidmi, které známe a jsou nám blízcí. Může začít ohrožovat různá zařízení, případně i jadernou elektrárnu. Nicméně okolní svět s touto velmocí vesele obchoduje a za nás se nepostaví. Konflikt dále eskaluje. Jak bychom se asi cítili? Neocenili bychom alespoň nějaký účinek opatření či sankcí? Neměla by tato velmoc dostat signál, že to okolnímu světu není jedno? Nebo bychom měli pochopení pro obchodní zájmy okolních států? Ano, musíme si hledět našich ekonomických a obchodních zájmů, a to důsledně. Ale někde je hranice. A Rusko tuto hranici překročilo a současně vidíme, že je už ohrožena bezpečnost evropských i našich občanů. To je vyšší hodnota. Bohužel v tuto chvíli již nelze bez sankcí, ale bylo by chybou nevyvíjet snahu o diplomatická a politická jednání. Možná k nim sankce časem přispějí. Co se týká selektivnosti, tak jsem s Vámi zajedno. Je pro mě nepřijatelná a některé argumenty nemohu než odmítnout. V neposlední řadě, naše ekonomické zájmy na Ukrajině jsou již dotčeny, zasáhl je někdo třetí.