ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2014 15:02:54 - mraz

OKD

Podle Okamury hrozí, že nová EK bude znovu řešit spornou privatizaci OKD. Na kolik je to podle vás reálné? A myslíte si, že bude mít někdy kauza definitivní konec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.08.2014 13:05:31 - Jana Lorencová

Začnu od konce. Ta kauza trvá od roku 1990, tj. 24 let. Z mého pohledu bylo všechno, co se v ní odehrálo - špatně, protože těžce poškodilo nejen hospodářství země, ale i životy tisíců lidí, aby zbohatlo několik jedinců. Žádný ze slibů v této kauze nebyl dodržen. Připadá mi, že celá ta léta se stát svým občanům vysmívá. Neumím odhadnout, zda EK skandálně špatnou privatizaci celého OKD bude opětovně řešit. I kdyby ji však řešila, je dnes z OKD firma v konkurzu, zisky odsáty do zahraničí. Je tak ohrožena existence tisíců rodin, podnik je vyrabovaný a stát v situaci, kdy se nabízí, že jej odkoupí zpět, aby zabránil dalším negativním dopadům v regionu. Stát by měl mít možnost v takových případech svůj bývalý majetek znárodnit.