prim. PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

  • TOP 09
  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.08.2014 10:31:34 - Nikolas

Rusko

Píšete, že se věnujete problematice obrany. zeptám se stejně jako vašeho kolegy, který ale zřejmě stejně neodpoví i vás a vám předem děkuji za odpověď. Co bude až sankce Rusku selžou? Já jejich účinku totiž nevěřím ani za mák. A nevadí vám, že některé státy si vyjednávají výjimky? A co říkáte na postoj Švýcarska, které se jako kdysi ve válce snaží být neutrální?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2014 11:46:45 - prim. PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.
Dobrý den,odkáži na svoji odpověď z minulého týdne na podobný dotaz: Sankce jsou vyjádřením postoje Vlády danného státu, v tomto případě k chování Ruska na Ukrajině.Selektivní uplatňování sankcí má 2 roviny. 1. snaží se cíleně postihnout relativně citlivou oblast obchodu pro daný stát a za 2. řada států přeci jen nechce obchod přerušit zcela, protože některé obchodní zájmy a vztahy jsou pro ně natolik klíčové, že si je chce udržet.K výjimkám: ano, vadí mi, pokud je uplatňují jen nějaké státy. Švýcarsko je historicky neutrální, tam se ani nedalo očekávat nic jiného.