Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.08.2014 10:34:46 - Nikolas

inspirace

Kdo je vaším politickým vzorem z minulosti a najdete nějaký vzor i dnes? A k jakému ekonomickému systému/směru/škole-každý to nazývá jinak, tíhnete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2014 15:37:14 - Ing. Jan Skalický
Nevím, jestli můžu říct, že je přímo mým vzorem, ale obdivuju politická rozhodnutí a prozíravost Karla IV. Vždycky, když procházím centrem Prahy, uvědomuju si, jak geniálně narýsoval půdorys města i z dnešního hlediska. Historické centrum Prahy ohraničené někdejšími hradbami je prostorné ve srovnání s jinými městy rozvíjejícími se ve stejné době. Praha dostala od Karla IV. naprosto geniální vklad pro budoucí rozvoj. A netřeba snad připomínat, co pro naší dnešní společnost znamenají další díla a odkazy Karla IV. Z těch současných politiků vlastně z podobných důvodů obdivuji práci starosty Vídně Michaela Haeupla, který je starostou už od roku 1994, od svých 35 let. Snad mi dáte za pravdu, že Vídeň je z hlediska moderního rozvoje města příkladem pro mnohé ještě slavnější metropole. Pokud jde o moji náklonnost k určitému ekonomickému směru, nemohu se zaškatulkovat do nějaké jednotné ekonomické linie. Znovu bych se vrátil ke Karlu IV. a připomněl jeho uvažování. Ano, šetřit se musí, ve smyslu neplýtvat. Ale bez investic, a to samozřejmě dominantně také investic státu, se rozvoj země a celé společnosti zastaví, s tím klesá postupně i nálada a optimismus obvatel a tak to jde pořád do spirály úpadku.
Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,
kandidát na starostu Prahy 5