Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2014 16:33:04 - yxchyvyz

MHD

Budete se eventuálně zabývat i MHD v Praze? Zajímalo by mě, proč, když vyjedu z bodu A do bodu B vzdáleného od sebe pár km, proč musím x krát přestoupit, což je s kočárkem obtížné. A vůbec také nechápu, proč někde jezdí hodně autobusů, jinde žádný a to nemluvě o navazování spojů. Je to téma, které je pro vás stěžejní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2014 23:20:58 - Ing. Jan Skalický
MHD a doprava vůbec, to je moje stěžejní téma. V politickém hnutí PRO PRAHU působím jako předseda dopravní komise. Kandiduji i do Zastupitelstva hlavního města a pokud naše hnutí uspěje, předpokládám, že se budu věnovat zejména dopravě. Dovoluji si ocitovat z našeho programu, z pasáže týkající se MHD.
Podporujeme výrazně vyšší využití potenciálu Vltavy, který je dlouhodobě opomíjen. Chceme zahájit rozvoj přístavů a koncepčního využití náplavek. Vodu chceme využít i při přepravě obyvatel, např. po-mocí systému vodní obslužnosti ze Smíchova do Podolí, zavedeme tzv. vodní tramvaje a vybudujeme 23 nových přístavišť, které budou navazovat na cyklostezky a další volnočasové aktivity.Do 10 let vybudujeme novou trasu metra D z Písnice na náměstí Míru, a to v její lehké variantě, která je finančně méně náročná než klasické metro, čímž snížíme náklady o 30 %.V první fázi chceme propojit Letiště Václava Havla s centrem města železniční tratí a zahájit přípravy do-stavby metra na letiště.Praha má kvalitní MHD, chceme však, aby byla ještě více vstřícná k matkám s kočárky nebo handicapo-vaným. Důležitá je pro nás i bezpečnost v MHD, kterou chceme zajistit posílením městské policie v této oblasti.Zasadíme se o zkvalitnění a větší využití potenciálu příměstské vlakové dopravy. Železnice se musí stát plnohodnotnou součástí pražské dopravy, zejména z hlediska jejího využití Pražany.Podpoříme rozvoj tramvajové dopravy v centru města na Václavském náměstí a budeme usilovat o navrácení chybně zrušených tramvajových tratí.
Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU, 
kandidát na starostu Prahy 5