MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2014 9:40:01 - Rachell

D1

Pane hejtmane, co říkáte na další zpoždění rekonstrukce dálnice D1? Já už přestávám věřit, že někdy bude dokončena. A nechápu jedno, stále slyšíme, jak na stavbu silnic a dálnic nejsou peníze a pak si ŘSD může dovolit platit penále, které ji tímto rozhodnutím vzniknout. Hospodaří podle vás ŘSD efektivně? Podle mě moc ne

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 9:17:05 - MUDr. Jiří Běhounek
Dobrý den,ani já nejsem z rozhodnutí nadšen i když úsek 104-112 km velmi dobře znám a je to naprosto nejnebezpečnější úsek celé D1 z hlediska počasí, kde zima může přijít již v půlce října.. Protože není možno spoléhat na mírnou zimu jako v sezoně 2013-14 vidím tento krok jako rozumný. Nejde totiž o stavbu, ač se to zdá nepochopitelné, ale o udržení provozu na druhé straně dálnice a zimní údržbu.Pokud jde o penále nevím kde je ŘSD platí,zde ale sankce ani z jedné strany nebudou. S hospodařením centrální ŘSD nejsem detailněji seznámen,hospodaření krajské ŘSD na Vysočině je dle mých informací efektivní a stavby a opravy silnic probíhají dobře.Je nutné mít na paměti že nezvýznamějším hráčem je Ministerstvo dopravy.