Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2011 14:33:20 - T.M.B

Návrh pana ministra Kalouska na rozpočtové určení daní

Pane primátore, jak se projeví novela zákona o určení daní na rozpočtu Brna?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2011 14:57:04 - Bc. Roman Onderka, MBA
 Milý čtenáři parlamentních listů,
nikdy jsem nezastíral skutečnost, že prosperita města Brna stojí v popředí mého úsilí a tak skutečně bylo vždy práce více než dost. Naopak, vždy jsem pečlivě zvažoval svou kandidaturu na funkce další, a to tak, aby kvantita funkcí nebyla nikdy na úkor kvality práce.
Jednoznačnou prioritou k řešení, kterou se nyní usilovně zabývám z titulu funkce primátora, je návrh pana ministra financí Miroslava Kalouska k rozpočtovému určení daní. Toto navrhované snížení koeficientu, se kterým zásadně nesouhlasím stejně jako primátoři Prahy, Ostravy a Plzně, totiž ve svém důsledku, pokud bude schváleno,  rázně zakrojí do brněnského rozpočtu.  
Poslední jednání u ministra financí Ing. Kalouska ohledně rozpočtového určení daní proběhlo koncem května a bohužel nedošlo k dohodě, ačkoliv primátoři zmíněných měst naopak důrazně upozorňují, že jsou v rámci rozpočtového určení daní dlouhodobě podhodnocováni, neboť zajišťují činnosti často nadregionálního charakteru nebo dokonce celostátního významu.
Město Brno přišlo v posledních letech vlivem ekonomické krize o 1 miliardu korun. V případě změny koeficientu pro rozpočtové určení daní by město Brno mohlo přijít odhadem o zhruba dalších 200 milionů korun, což by mohlo být pro budoucí chod města kritické. Ale nevzdávám se.  
Za váš dotaz vám děkuji.
S pozdravem
Bc. Roman Onderka, MBA
primátor města Brna