Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2014 18:33:02 - Marek67

sankce2

Děkuji za odpověď, podle toho co píšete to se teprve teď hledá řešení jak problém na Ukrajině vyřešit a jednat s Ruskem o zastavení sankcí.
Exportéři nemůžou čekat jestli se někdo dohodne nebo ne. Co když si Rusko sežene jiné dodavatele? Bude platit EU a stát těmto firmám odškodné? Nejsou to jenom vývozci, ale i firmy co těmto vývozcům dodávají, napojení jsou i dopravci. Potom tady nejde jen o škodu momentální, ale ty firmy si budovaly zázemí několik let, počítaly s dlouhodobou spoluprácí.
Spíše mi připomíná, že někdo vyskočil z letadla a teprve potom hledá padák.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 13:16:30 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Platzeku,ale řešíte tady něco, co prostě není vůbec aktuální. Rusko si sežene jiné dodavatele výborného evropské vína nebo piva. tak to mu opravdu přeji :-D Jinak ze strany Ruska je to porušení obchodních dohod a bude to mít tvrdé následky.
Jinak EU určitě pomůže těm, co se dostanou do problémů. Ale nebude to paušálně. Oni to opravdu nejsou zas tak veliké škody pro EU, ale především to budou škody pro Rusko: To se začalo propadat do recese a ekonomicky jde dolů. Koukněte se na burzu, jak padají ruské akcie.
Příští týden mají probíhat v Bruselu jednání s Ruskem. Podle mě to není nic dlouhodobého, ani zdrcujícího.
S pozdravem Tomáš Zdechovský