ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2014 14:35:38 - adamickova

co jste zatím dokázali?

Jakou šanci dáváte schválení vašeho návrhu zákon o obecním referendu? Zatím se vám toho moc podařit neprosadilo. Nemyslíte, že je to tím, že jste tak odmítali jít do vlády? Čekala jsem, že tak budete nějakou spojnicí mezi vládou a opozicí, ale to nejste. Takže jak chcete se 14 poslanci něco prosadit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2014 10:10:25 - Ing. Karel Fiedler

Začnu odpovědí na konec Vaší otázky. Tak teď už si tedy hlavně nejsem jist, že bych(om) chtěli být spojnicí mezi tou současnou vládou, jak se nám tato "vybarvuje", a tou opozicí, která se nám už dávno vybarvila v minulé koalici. To,  jak se prezentuje a chová ČSSD, není žádným překvapením. Postupně rostoucím překvapením (?) však pro mne začíná být počínání hnutí ANO. Stává se standartní stranou, která nedělá politiku, ale politikaří, tak jako ty standartní strany předešlé. Ten tam je slibovaný pragmatismus a konání dobrého pro občany. Koaliční zájmy jsou nadřazovány pragmatickému a věcnému posuzování věcí. To, jak poslanci ANO hlasovali o některých zákonech a návrzích je toho víc než zřetelným důkazem. A nejít prozatím do vlády ( a být vazalem dvou silnějších a opustit své priority, pro které nás voliči zvolili ), pokládám za správné. A vydírat ty větší, jak to dokonale umí a předváděla KDU, je nám také cizí. Hlásali jsme, že chceme vystupovat a konat jinak, a za tím si stojíme. Ano, při tom, jak se koaliční strany, disponující většinou hlasů chovají, bude problém něco z našeho programu prosadit. Ale přece jen - náš návrh zákona o regulaci a změně podmínek vyplácení příspěvků na bydlení koalice nejdříve téměř jednohlasně odmítla, aby později podobný, ne-li totožný návrh, jako svůj schválila a pustila dále. I za těch pár měsíců dalšího odkladu, než nabude účinnosti, tak přijdeme o pěkných pár stomiliónů. Zda to je nebo není pokrytectví, si odpovězte sama.

A jak to vidím s možností schválení zákona o obecním referendu ? No, kus odpovědi je v odstavci výše. Ale přece jen je tu změna. Toto téma si zvolili do komunálních voleb i Starostové a nezávislí, jak jsem zaregistroval. A navíc se o tomto zákonu bude hlasovat v období předvolební kampaně a voliči budou přece jen více sledovat, jak koalice chce nebo nechce plnit své sliby. Takže v tomto případě to přece jen vidím jako otevřenou věc. Bojovat, za tento náš návrh samozřejmě budeme.  Hezký den a hezké léto.