Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 12:44:54 - Qwasimodo

kurzarbeit

Co je to vlastně ten kurzarbeit? A není to od odborů, firem apod. Nemorální? Vláda přece nepřijala sankce kvůli sobě, ale pro řešení věci a neměli by se tak všichni, i my občané v těchto chvílích umět přizpůsobit? Napadá mě úplně teoretická otázka, jak bysme asi dopadli, kdyby začala skutečně nějaká válka a raději ani nedomýšlím odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2014 20:41:33 - Ing. Jan Bartošek

 Vážený pane Qwasimodo,

co je to Kurzarbeit se dopodrobna dočtete v mnoha článcích. Zjednodušeně je to pomoc pro podniky, které se dostanou do nezaviněného problému s odbytem svého zboží nebo služeb a u kterého lze předpokládat, že pomine, tedy myslím ten problém. Za standardní situace by taková firma musela propouštět, ale díky Kurzarbeitu místo toho zkrátí pracovní dobu části zaměstnanců a mzdu jim do 90% původní výše dorovná stát. Konkrétní snížení, dorovnání, prokazování, posuzování apod. je nyní předmětem jednání naší pracovní skupiny. Lze předpokládat, že výsledný systém bude podobný úspěšnému modelu ze SRN.

Vaše teoretická otázka je patrně noční můrou nás všech a tak v nedomýšlení odpovědi zaujmu postoj jako Vy.

Váš Jan Bartošek

 http://cs.wikipedia.org/wiki/Kurzarbeit