Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2014 11:57:31 - george1957

Služební zákon-političtí náměstci

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,proč jste pro politické náměstky a kolik peněz takový nefachčenko bude pobírat a jakou bude mít pracovní náplň,tu musí přec mít každý zaměstnanac, a nejenom ve státní správě.mám totiž dojem a v podstatě velká většina tohoto národa,že někteří politici se těch trafik nechtějí vzdát a proč to tak má být,aby poctiví lidé platili ze svých daní takové nefachčenka a o odbornosti se ani nemá cenu bavit.už teď je jasné,že Váš názor,jak ho nyní presentujete,tak ten Vám určitě voliči v brzké době spočítají,tak jako ODS,kterou jsem do nedávna stále volil.a bude to správně,asi jste nepochopil,o co občanům tohoto státu v poslední době .děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2014 20:00:47 - Ing. Jan Bartošek
 

Vážený George1957,

z Vaší otázky cítím, že vlastně odpověď neočekáváte. Pokud dopředu víte, že politický náměstek bude „nefachčenko“, tak nevím, jestli jsem schopen Vás přesvědčit, že právě takoví náměstci budou garanti toho, aby ministerstvo drželo politickou linii, kterou si určilo vládní uskupení. Ministr je nejen zodpovědný za resort, který je mu přidělen, ale je také členem vlády, často poslancem, členem předsednictva své politické strany a tak řeší řadu dalších agend. Na vlastním ministerstvu tedy logicky potřebuje osoby, které mají podobné smýšlení a cíle a které jsou schopny realizovat dlouhodobé plány a naplnění např. volebního programu. Pokud tedy mají být standardní náměstci chráněni služebním zákonem, pak musí mít ministr právo doplnit jejich řady těmi vlastními.

Jan Bartošek