Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 11:52:59 - Emili

domácí porody

Jak se jako žena a lékařka stavíte k domácím porodům? Nebyl by podle vás nejlepší kompromis umožnit více zapojit porodní asistentky do porodu v nemocnici? Sama zatím dítě nemám, ale plánujeme a tak mě to zajímá. Chtěla bych asistentku, ale doma rodit nechci. Mohu si ji třeba vzít k porodu? Emili

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2014 14:50:00 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 

Vážená paní,

jsem zásadně proti domácím porodům. Skoro bych to přirovnala k často nežádoucím „adrenalinovým sportům“. Jde o lidi, kteří mají rádi jistý stupeň rizika anebo se chtějí aspoň něčím odlišit, když už nic jiného k vyniknutí nemají.

Souhlasím plně s výrokem pana docenta Feyereisla z Prahy z Ústavu pro matku a dítě, že „rodit v obýváku by nechtěl“. Tím měl zřejmě na mysli svoji úlohu – lékaře – porodníka. Stejně tak podivně by se asi cítila soudná žena, která chce porod bez rizika, a to jak pro dítě, tak i pro sebe.

Tvrzení porodních asistentek, že „ by chtěly vést jen fyziologický porod „ je scestné, neboť skutečnost, že porod byl fyziologický, lze konstatovat až po jeho skončení, tj. po porodu dítěte a po odchodu placenty bez následného masívního krvácení.

Proč jsou obavy z porodnice, což je nejdokonalejší zařízení toho druhu v XXI.století po Kristu ? Cožpak nejde o osvědčený speciální typ nemocnice ? Do typické nemocnice někdy také musíme a nevymíníme si operaci zaníceného appendixu doma a od doktora – kamaráda Pepíka, který sice není chirurgem, ale prý je šikovný ?! Nebo znáte takový případ ?

Těmito diskuzemi zbytečně pěstujeme „zástupné problémy“ a důležitá problematika a kauzy z oblasti zdravotnictví sviští kolem nás, aniž bychom je zaregistrovali.

Vyzývám vás tedy, ženy-matky, nechte se zavézt do klasické porodnice a zaručuji vám, že budou všichni příjemní, a že budete mít kolem sebe hned několik lidí, kteří budou obdivovat vaše nádherné miminko !!!

Milada Emmerová, senátorka