Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 11:58:12 - Emili

podporujte domácí porod?

Jak se stavíte vy a KDU-ČSL k domácím porodům? Jste pro?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2014 20:10:37 - Ing. Jan Bartošek

 Vážená/ý Emili,

propagátoři domácích porodů vycházejí z mylného předpokladu, že porod je bezriziková přirozená záležitost. Naše dlouhodobé statistiky úmrtí jak matek, tak i dětí při a po porodu, nás dlouhodobě drží na prvních příčkách světových žebříčků. Je to bezpochyby díky profesionálnímu týmu porodníků, pediatrů, sester a hlavně díky dalšímu profesionálnímu a dobře vybavenému zázemí. Porod je okamžik, kdy je v jednu chvíli ohroženo zdraví a život matky i dětí a je bláhové, nemoudré a bezohledné postupovat zbytečné riziko tím, že kvůli nějakým babským báchorkám, je jim takové zázemí odepřeno. Je to stejně nezodpovědné jako odmítání očkování, či jiných, povětšinou preventivních, úkonů. Prosím buďme zodpovědní a chovejme se moudře a využívejme všech možností ke snížení rizika.

Na závěr otázka - Poutáte se, když jedete automobilem? Pokud ano, tak proč, když riziko nehody je menší než komplikací u porodu?

Váš Jan Bartošek