ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.09.2014 14:57:28 - David Fetrle

spor o sankce

Notujete si s premiérem, ale pokud podle vás sankce nic neřeší, co navrhujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2014 9:52:17 - Jan Veleba
Sankce pane Fetrle nevyřeší nic, pouze poškodí obě strany. Například Kuba byla pod sankcemi desítky let a co se stalo? Nic. Události na Ukrajině zašly příliš daleko a je zde jediná možnost postupu – zastavení bojů a jednání.

Vedle toho bych doporučoval, aby média informovala objektivně. Ona totiž neprobíhá jenom válka občanská, ale i mediální a dezinformační. Soudím tak podle dvou příkladů. Ten první je sestřelené letadlo s civilisty. Podle našich médií to udělali proruští separatisté. A podívejte se, je to už přes měsíc a najednou to vyšumělo, protože se zjistilo, že letadlo bylo sestřeleno ze vzduchu a jak známo, separatisté žádná letadla nemají. A že by to udělali Rusové? Proč by to dělali, aby proti sobě postavili světové veřejné mínění? Příklad druhý, nedělní vyjádření premiéra slovenské vlády Roberta Fica, který označil mediální výklad ukrajinských událostí slovem „dezinformace“ a předem odmítl další sankce EU. Ty ale odmítá také Maďarsko a Rakousko. Dalo by se k tomu psát mnoho, ale v kostce jsem vám odpověděl. Jinak doporučuji zařadit do svých informačních zdrojů právě Parlamentní listy, které se mně zdají nadprůměrně objektivní.