ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2011 18:12:44 - ufikus

Dotaz na ústavu

Poslední dobou mne napadá jedna věc ohledně ústavy, kde je znění značně vágní. Jedná se o bod zdravotnictví kryté ze zdravotního pojištění na základě zákona. Jak vidíme ze současného dění, vágnost vyvolává neustálé útoky na hranici a často zřejmě i za hranicí ústavnosti. Jenže je to problém právě té neurčitosti. V případě, kdyby ČSSD v příštích volbách dala dohromady s KSČM více než 120 hlasů, nestálo by za to uvažovat o zjasnění tohoto bodu? Stačilo by jen vypustit ten dovětek "podle zákona". Tím by bylo vše jednoznačně dané a zákonný rámec zdravotního pojištění by se musel automaticky podřídit jednoduchému a jednoznačnému znění ústavy.
Je to můj laický pohled a možná naivní. Přesto se téhle myšlenky nemůžu zbavit. Co si o tom myslíte? Jde o tom, že současné znění prostě nevylučuje, že zmíněný zákon může nastavovat takové nepřijatelné dělení, o jaké teď usilují pravicové strany.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.