RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2014 16:45:02 - StroubilL.

roaming

Dík za článek, kde uvádíte, že roamingové poplatky by měly skončit k 15. prosinci 2015. Jsou nějaké indicie, že by plénum návrh zamítlo? A kdyby se tak stalo, co by to znamenalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2014 10:23:34 - RNDr. Luděk Niedermayer
 Procedura by měla být následující.Myslím, si, že plénum parlamentu návrh schválí stejně jako Rada, se kterou je prý předjednán. Do procesu může ještě vstoupit Evropská komise, neb text se mírně liší od jejího návrhu, ale ani to by se nemělo stát.Pokud toto vše proběhne, tak předpokládám, že Evropané budou v dalších zemí Unie používat mobil s tím, že využité služby budou zpoplatněny stejně, jako kdyby “byli doma”. S tím, že toto platí, pokud budou mobil používat “obdobně jako doma”. Odpadl by tedy zcela důvod pro vypínání služeb či celých mobilů nebo netelefonování.Samozřejmě může dojít k tomu, že operátoři v reakci na toto opatření budou upravovat své tarify podle toho, jaký dopad budou očekávat a jak budou vypadat dohody, které přes hranice uzavřou.Nicméně zvýšení provozu v síti tím, že Evropané budou v Evropě více telefonovat, jejich příjmy zvýší, pokles ceny je sníží. Myslím, že v dnešní alespoň trochu konkurenční situaci, nedojde k zvýšení ceny u řady tarifů a spotřebitelé stejně tak jako celá ekonomika z toho budou mít prospěch.