MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2014 14:14:58 - Jirka K.

změna

Děkuji za odpověď. Ptal jsem se vás jako člena ČSSD, ale je pravda, že již delší dobu pozoruju, že se vaše názory s vedením rozchází. Vy jste člen strany nebo za ni jen kandidujete? A neuvažujte o změně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2014 11:29:30 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane Jiří,

děkuji Vám svým způsobem za uznání. Jsem však řádným velmi dlouholetým členem ČSSD. A každá politická strana má svou hierarchii. Já jen prostě nebyl jaksi zařazen mezi “vyvolené“. Ale to se prostě stává. A tak do sněmovny jsem se dostal až díky posílení role preferenčních hlasů. Jako nemocničnímu lékaři mi totiž projdou rukama stovky pacientů za rok. Navíc z našeho spádu – tedy volebního obvodu. Čtvrtstoletí na Bulovce není krátká doba. Jsme zde ve špitále s nemocnými  v dobrém i zlém, a to je, přiznejme si, velká výhoda. Tady Vás poznají takového, jaký jste, co pro ně uděláte. Jenom řečičky by jim nepomohly. A volič by měl toho, koho volí či volit může, opravdu a “naživo” znát.

Často o sobě používám termín “prostý parlamentní pěšák”. Snad jste pochopil proč. Má to však jednu výhodu. Člověk, který není zcela závislý na předvolebních intrikách ohledně umístění na kandidátce, má jistou svobodu. Nemusí být podržtaška.  Navíc jako nikoliv “věčný politik z povolání” – a takové zde máme -  má zkušenosti ze všedního skutečného života, ze své praxe. Třeba řídit tým lidí, navíc odborníků, není sranda. A to zcela pomíjím stále horší podmínky, ve kterých se tak děje. Člověka to naučí nejen se rozhodovat, ale i vážit si všech spolupracovníků, doktorů i sester. Vůbec se kupř. nestydím za to, jsou-li zdejší mladší kolegové chytřejší a schopnější nežli já. Naopak, je povinnost, aby to tak bylo. Každý jsme nahraditelný. A je povinností šéfa dbát na to, aby jej měl vůbec kdo nahradit. V politice to, bohužel, funguje poněkud naopak. Škoda. Pro politiku i Čechy.

Měnit barvy mi nepřipadá fér. Nejen v tomto jsem dosti konzervativní. I prostý pěšák se má snažit, aby jeho armáda vyhrála. Možná za cenu toho, aby generálové poněkud změnili svou strategii. Zvláště vede-li spíše k výpraskům. Proto Vám možná občas připadá, že mám jiné názory než vedení. Nicméně i to snad k demokracii patří. Nic víc bych v tom nehledal.

S úctou  jk