MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2014 9:43:59 - michaelapusakova

Co vy na to jako zákonodárce, lékař a člen výboru pro zdravotnictví?

Anna Šabatová navrhuje, aby měly zdravotní pojišťovny právo na přístup k osobním údajům o partnerech a rodinných příslušnících svých klientů, například kde bydlí Vaši rodiče či osoby blízké.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2014 16:28:19 - MUDr. Jiří Štětina
 Odpovídám jako občan tohoto státu, nikoliv jako poslanec, a nepřeji si, a udělám vše pro to, aby takovéto právo nikdy nevzniklo!  Vůbec nechápu, jak tento názor mohl vzniknout a jaké byly důvody pro tento nesmysl. Zdravotní pojišťovny jsou plátci zdravotních služeb a přesněji řečeno, přerozdělovnami peněz. Zdravotní a sociální pojištění je jakási daň solidarity na „horší časy“ pro každého jedince. Je samozřejmě zneužíváno mnoha spoluobčany a finančních prostředků se mnohdy nedostává. Osobní údaje partnerů, rodinných příslušníků a osob blízkých, nemohou být žádným přínosem pro výběr a využívání pojistného. Navíc je to v rozporu se zákonem o Informacích, to by jistě měl ombudsman vědět!  Financování zdravotní péče je diametrálně něco jiného než nošení šátků muslimek ve školách. Zde se jedná „pouze“ o jakousi ideologii, která je sice zneužívána, ale žvanit se o tom dá všude. Ale zdravotní služby a jejich financování je zcela o něčem jiném a zneužívání  osobních údajů v tomto systému nic neřeší. Ani se mně nechce věřit, že by  ochránkyně lidských práv s touto myšlenkou mohla přijít. Nebylo to podsunuto někým jiným?